Historielaget er stolte over å presentere kopier av de eldste kirkebøkene for alle tre sogn i Kvinesdal.

Kirkebøker (Ministerialbøker) er den viktigste primærkilden en slektsgransker har. Mange ser problemer med å lese disse eldste kirkebøkene. Nedenfor er det gjort avskrift av de eldste ministerialbøkene, og det er i tillegg laget registre for lettere å finne riktig person og kirkelig hendelse.

Døpt (baptiz), forlovet (fæstede), viet og de som måtte stå offentlig skrifte (publicé absolveret) er ført inn i bøkene. De første årene er også vist når kvinner kom til kirke etter fødsel (introducered). Døde og konfirmerte er dessverre ikke vist for Feda, Liknes og Fjotland i boka fra 1710, men disse er, riktig nok noe mangelfullt, med i Fjotlands ministerialbok fra 1760.

Boka fra 1710 er skrevet kronologisk og det er ikke lett å finne fram om du ikke vet tidspunktet for hendelsen du leter etter. Derfor er det laget registere for døpte og forlovelser/ vielser. Registrene viser til årstall, sidetall og kolonne. Datoer og forlover/faddere, med mer står i avskriften. Boka fra 1760 begynner kronologisk, men der er senere gjort et forsøk på å dele inn hendelser. Vi vil oppfordre til å slå opp i avskriften for å finne supplerende opplysninger og eksempelvis datoer, foreldre, forlovere eller faddere.

Vi håper at dette tilbudet kan være til hjelp for deg som leter etter slektninger i Kvinesdal.

Send en e-post til Petter B. Svindland psv@kvinesdal.kommune.no dersom du oppdager feil eller har spørsmål.

Fødselsregistrer

Fødselregister 1789-1815 Liknes og Feda

Fødselregister 1815-1829 Liknes

Fødselregister 1815-1849 Feda